TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1985 yılında açılmıştır.

13.10.2023 55

MİLLİ HAKİMİYET İLKOKULU TARİHÇESİ

Okulumuz Tatvan İlçesi Pınarbaşı Mahallesi İbrahim Ballıkaya adına kayıtlı ada no:24, parsel no:2 1639 metre karelik arsa, görülen lüzum üzerine 1985 yılında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından kamulaştırılması yapılmış ve aynı yıl içersinde müteahhit Cezmi HAMAMCIOĞLU tarafından 5 derslikli olarak inşasına başlanmış ve aynı yıl içerisinde eğitim öğretime geçirilmiştir. 1985 yılından 2005 yılına kadar okulda ikili öğretim yapılmıştır. Ancak 2005 yılının Şubat ayında okulumuza yakın ve aynı mahallede yapılan Zeki Ergezen İlköğretim Okulu’nun eğitim- öğretime açılması nedeni ile bir kısım öğrencilerimiz oraya naklen gitmişlerdir. Bundan dolayı öğrenci sayısında azalma olmuştur. Daha iyi bir eğitim ve öğretim yapabilmemiz için ve Tatvan Kaymakamlığı’nın onayları ile okulun spor salonu bölünerek iki sınıf oluşturulmuştur. Okulun derslik sayısı yeterli sayıya ulaştığından Şubat 2005 yılından itibaren okulumuzda normal öğretime başlanmıştır. Okul Arsasının yetersiz oluşu ve öğrencilerin oyun alanının olmaması nedeni ile okulumuzca gerekli yazışmalar yapılması sonucunda okulumuzun bitişiğindeki Mehmet Şerif ZÜLOĞLU adına kayıtlı bulunan ada no:421 parsel no:3 1590 metre kare yüz ölçümlü arsa trampa yoluyla 03.04.2006 tarihinde okulumuza tahsis edilmiştir. Bu arsa üzerinde bir adet bina/kargir ev bulunmaktadır. Ayrıca Aralık 2009 ayında İl Milli Eğitim Müdürlüğünce iki derslikli prefabrik bina anasınıfı olarak yaptırılmıştır.